Norra skönhet - vit gräs

Pin
Send
Share
Send
Send


En av de mest kända fåglarna på norra halvklotet är den vita gräset. Låt oss ta reda på hur denna fågel ser ut och vad den äter vid olika tider på året.

utseende

Den vita patronen väger cirka 700 gram i genomsnitt. På vintern, och med tillräckligt med mat kan vikten öka. Manspersoner är alltid större än kvinnor. Medellängden på kroppen når 38 cm. En intressant egenskap hos fågeln är förändring av fjäderdräkt i årstiderna eller dimorfismen. Den här egenskapen tillåter gräset att vara osynlig mot bakgrund av omgivande vegetation.

På vintern har den vita vallfärgen en helt vit färg, förutom svansens yttre fjädrar, som kan lackeras svart. Fåglens ben håriga, täckta med många korta tunna fjädrar. Vårens färg är vit-tegel eller vitbrun med ljusa röda ögonbryn. Dessutom ett vågigt mönster eller gulaktiga fläckar på fjäderdräkten. I det här fallet behåller kroppen vit färg. På bilden ovan kan du se färgen på fågeln på våren.

Honan är mindre än hanen och ändrar färgen tidigare. Dessutom är dess skugga ljusare på sommaren. Så jägare och observatörer kan urskilja vem som är framför dem. På vintern är fågeln väldigt vacker, den här charmiga effekten ökar en stor fluff och längre fjädrar i svansen och vingarna. I vita fjädrar finns inget pigment, och i den ihåliga delen finns det luft. Därför spelar denna färg också rollen som skydd mot förkylningen.

Stora och små rovdjur, liksom rovfåglar Taiga kan inte omedelbart se fågeln i snön, så dess chanser att överleva på vintern är mycket höga. Tundrapatronen smälter tre gånger under året. På vintern växer platta och långa klor på fingrarna på en fågel. De tillåter dig att stanna på lös snö, liksom gräva hål för att slappna av. På sommaren går fingrarna skalliga och klorna förkortas avsevärt.

Tundra patronen skriker högt och kraftigt, hanen i parningstiden publicerar ett specifikt fågelskratt och klappar sina vingar. I allmänhet är det en lugn fågel. Denna funktion är förknippad med den konstanta närvaron av tundra rovdjur och en lugn naturlig disposition. På nästa bild avbildas fjädern i sommarfärg.

Fågelfodring i naturen

I en naturlig miljö kommer en ptarmigan alltid att hitta något att dra nytta av. På sommaren är hennes kost mycket varierad. Fågeln matar främst på moss skogsvampar. Också letar efter mat nära kusten i pilgregat överväxt nära sjöområden. Marshland är rik på fjäderfä både vinter och sommar. Favorit trädpartridgar - dvärgbjörk eller pil, tjocka buskar och växande ställen med tundrabär.

På bilden nedan kan du observera hur en vuxen man söker efter mat i träsken. Frukt från buskar, liksom tundra typer av bär - den viktigaste kosten av denna art av fågel. För säkerheten ligger partridges nära marken och flyger mycket sällan. På grund av klimatets svårighetsgrad lever det cirka 9 månader om året, behåller vinterfärgen och gräver snöhål för att söka efter mat på jordens yta. På samma plats, i hål, gömmer sig från rovdjur.

Andelen djurfoder i råtta på en patrull är mycket liten - cirka 3%. Detta nummer inkluderar skalbaggar, larver, maskar, spindlar, flugor och myggor, som oftast förekommer i taiga och tundra på våren. Favoritbär: blåbär, molnbär, lingonberries, tranbär, blåbär, hagtorn och andra. Dessutom pekar fåglarna lätt på olika små grenar och nibblar barken.

På grund av detta speciella utfodringsmönster kan köttet vara lite bittrat, särskilt om fågeln slogs i sen vinter eller tidig vår. För att avlägsna bitterhet sugs normalt slaktkroppar i ca 24 timmar i kallt rent vatten. I brist på bär kan gräset också foder på unga skott av björk, pil, asp och gran. All denna vegetation kan också orsaka köttets bitterhet, men finsmakare av spelet hävdar att den har sin egen charm.

Förresten, i fågelns mag kan innehålla några små stenar. Partridges sväljer avsiktligt dem så att grov mat males snabbare. På vintern har det svårt att fåglar i Tundra. Snö täcker nästan hela ätbara delen av floran, så de gräver tunnlar i snödrivning för att komma till matningen. För att mata sig, vandrar de till varmare områden, till exempel närmare skogarna, där det inte finns mycket snö.

Feeding chicks är deras personliga uppgift. Föräldrar till unga djur matar i princip inte, förutom det fram till tiden för torkningen. Då går bruden själv snabbt genom myrarna och letar efter ädlar.

Pin
Send
Share
Send
Send


Загрузка...

Загрузка...

Populära Kategorier