African Speed ​​Runner - Svart struts

Pin
Send
Share
Send
Send


En av de största fåglarna på jorden är den afrikanska struts. Visst har du sett det mer än en gång i bilder och videoklipp. Förutom att vara mycket stor och snabb, är fjädrar och dunfåglar i stor efterfrågan. I den här artikeln kommer vi att berätta mer om denna art av fåglar, och bilderna i vårt fotogalleri låter dig se hur roligt denna strutsart är.

Rasöversikt

Afrikansk struts kan inte flyga, men den kan springa väldigt snabbt. Inuti denna ras är det två olika skillnader: Fåglar med röda ben och halsar och med vita och blå hals och ben. Genom habitat skilja nordafrikanska, somaliska, masai och östafrikanska strutsar. Skillnaden beror endast på klimatzoner av livsmiljö, ben- och nackfärg under parningstider.

härkomst

Modernt Afrika betraktas som födelseplats för strutsar, men nuförtiden lever fågeln också i Irak, Iran och Arabien. Trots försök att bevara arten, sjunker befolkningen, och underarterna av den afrikanska struts som bor i Mellanöstern anses allmänt förstöras (sedan 1966). I förhistoriska tider bebodde dessa fåglar redan i Östeuropa och Indien. Vi erbjuder att titta på nästa bild - där struts är bland savannen, dess naturliga livsmiljö.

utseende

Erkänna den fjädrade är väldigt lätt. Den genomsnittliga höjden på "afrikan" - 270 cm, och ibland når vikten 160 kg. Konstitutionen är tät, nacken är lång, utan fördjupning, huvudet är litet och något utplattat. Näven är stor och rak, ögonen är runda, har fluffiga tjocka ögonfransar, tack vare vilken fågeln ständigt blir hjälten av roliga tomter, bilder och bilder. Som du vet är en struts öga lika stor som sin hjärna.

En köl som hjälper alla fåglar att flyga har ingen struts. Bröstkroppens muskler är dåligt utvecklade, och skelettet är ganska bräckligt, förutom benens ben. Vingarna är i ett underutvecklat tillstånd, de använder nästan inte strutsar. Men benen är skrämmande, har två kraftfulla tår med kåt tillväxt. Den utför ungefär samma funktion som en hästhuvud. Se vad strutsbenen ser ut på bilden nedan.

Vi borde också prata om fjädrar och nere. Detta är ett värdefullt råmaterial. På fågelns kropp växer fjädern jämnt, krullar något och fizzar. Hals, huvud och bröst - inga fjädrar. En vuxen man har svart kroppsfärg och vita vingar och svans. Men kvinnan ser inte så presentabel ut - hon är brun med gråaktig snett och svansfjädrarna och vingarna, inte snövit, men en smutsigare vit nyans.

Egenskaper av körning

På grund av den ständiga faran i naturen måste strutsar hålla noga med om det finns någon fara någonstans nära. Visionen av dessa fåglar är utmärkt, och så snart hotet väcker i horisonten, avtar afrikanska runnerfåglar, accelererar till 70 km / h och deras steg kan nå 4 meter! Om nödvändigt kommer strupen att förändra rörelsen, även utan att sakta ner. Redan när man fyller en månad fylls strutsar upp till 50 km per timme.

Reproduktion och avkomma

Monogamy är ett distinkt struts tecken. De väljer en kompis länge, uppfödar unga tillsammans. Det kan dock finnas flera honor och en vuxen man i familjen. Den starkaste kvinnan blåser ägg först, hon lägger dem i mitten av boet och luckorna. Samma kvinna blir ett manligt par och resten som han bara befrukter. För att skydda sin "dam" från intrång från andra individer kan en gentlem passera ett territorium på 15 km och driva alla rivaler ur andra förpackningar!

Ju närmre när parningen är, desto mer aktiv uppträder hanen. Benens färg förändras, han hissar och på alla sätt lockar uppmärksamhet. Det kan också göra ett rörljud, som ett brus. Efter att ha lagt ägg kläcker kvinnliga individer dem under dagen, övervakar noggrant deras näs integritet och män på natten. Efter en inkubationstid (från 35 till 45 dagar) är kycklingarna födda. Nedan ser du ett foto av en struts.

De små själva bryter det superhållbara skalet med sin näbb och vilar sina ben på den motsatta väggen av ägget. För att äntligen bryta skalet av ägget slår chicken näsan av det med all sin kraft. På grund av detta är alla barn födda med koner på baksidan av huvudet, men de försvinner snabbt. Cubs har redan ett dunigt lager, de kan flytta och äta på egen hand. Redan på andra livets dag går nyfödda tillsammans med faderns struts på jakt efter mat.

Vid den andra månaden verkar unga fjädrar, målade i samma färg som kvinnliga vuxna individer. I manliga representanter för besättningen, svärtar endast fjäderna vid livets andra år. Sexuell mognad kommer i åldern 2 till 4 år. Dessa fåglar lever i ca 75 år. Bilden nedan visar en vuxen struts.

Intressanta fakta

  • En afrikansk invånare äter cirka 3,5 kg foder per dag;
  • Dessa fåglar har inga tänder, så de sväljer små stenar så att maten matar sig bättre.
  • Som kameler kan afrikanska "löpare" tolerera törst perfekt, men älskar att simma väldigt mycket;
  • Ett slag av ett strutsben kan allvarligt skada huvudet på ett lejon eller ens döda ett djur;
  • En vuxen struts kan enkelt bära en person på häst;
  • Nu föds fåglarna främst på grund av kött och hud, liksom på grund av fjädrar;
  • Det finns nästan inget kolesterol i strustkött;
  • Tjockleken på äggskalet är 0,6 cm;
  • När man samlar en penna, drar de inte ut det, men skär det närmare basen, för att inte skada dem.
  • Fjädern tas från personer som är äldre än 2 år, annars anses fjädern vara av dålig kvalitet.

Fotogalleri

Foto 1. Struder på vintern i snön Foto 2. Strogen av strutsägget Foto 3. Manlig östafrikansk struts

Pin
Send
Share
Send
Send


Загрузка...

Titta på videon: Sailing the Storms & Weather of AfricaPassage Preparation Zanzibar-Mainland Patrick Childress #36 (Juli 2022).

Загрузка...

Загрузка...

Populära Kategorier